Home > Valdymo sistemos > Išorinių konsultantų pagalba verslui

Išorinių konsultantų pagalba verslui

Net ir norint geriausio, nėra lengva keisti savo versle seniai nusistovėjusią tvarką. Tiek vadovai, tiek darbuotojai nuolankiai dirba pagal senus įpratimus ir sunkiai, net ir norėdami, gali ką nors keisti.

Naujiems ir efektyviems pokyčiams įgyvendinti reikalingas išorinis įvertinimas. Čia gali būti naudingi Iprocess.lt specialistai, kurių tikslas, kaip ir įmonės vadovų, kuo geresni finansiniai rezultatai.

Atvykę išoriniai konsultantai, nesusiję su įmone, gali objektyviai įvertinti įmonėje vykstančius procesus ir pasiūlyti atitinkamus, tik jūsų įmonei, tinkančius sprendimus.

Išoriniai konsultantai atlieka veiklos analizę, kuri atskleidžia bendrovės procesų trūkumus. Jie į procesus pažvelgia kaip į visumą, taip matydami visą veiklos bendrą vaizdą. Čia matoma, kur stringa procesai, kur dubliuojasi darbai, kur neefektyviai išnaudojama darbo ir įrenginių jėga. Kur vyksta procesai, kurie visiškai neprižiūrimi arba atsakomybė už sklandų jų įgyvendinimą niekam nepriskirta. Veiklos analizės metu, vertinama kiekvieno darbuotojo atliekamas darbas, tiriama kiek laiko užtrunka įvykdyti kiekvieną funkciją. Šis žingsnis labai svarbus įvedant darbų atlikimo matą. Visiems tampa aišku kiek mato vienetų užtrunka atlikti konkretų darbą, tai leidžia planuoti tolimesnius darbus, užsakymų įvykdymo trukmę.

Atlikus veiklos analizę vadovams teikiama ataskaita, kurioje aprašyti visi įmonėje vykstančių procesų trūkumai, trikdžiai ir siūlymai pokyčiams įgyvendinti. Dažniausia tai būna, kaip jau minėta, mato įvedimas, atskiriems procesams priskiriami šeimininkai, kurie ir tampa atsakingi už laiku ir kokybiškai įgyvendintą darbą ar projektą.

Išoriniai konsultantai ir jų atliekamas darbas gali tapti jūsų pranašumu konkurentu atžvilgiu. Jų atlikto darbo pirmi rezultatai pradeda matytis jau po trijų mėnesių. Ir nors jų pasiūlytus sprendimus būna sunku priimti tiek įmonės darbuotojams, tiek patiems vadovams, norėjusiems pokyčių, rezultatai nenuvilia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *